Elk gebit is uniek

Welke beugel past bij jou?

Er bestaan heel veel soorten beugels. In de orthodontie noemen we dat “apparatuur”. Er zijn vaste en uitneembare beugels. 
De vaste beugel zit op de tanden en kiezen vastgelijmd en kan dus niet zelf worden uitgenomen. 
De uitneembare beugel kan zelf uit de mond worden gehaald.

Vaste beugel

De vaste beugel is een beugel die gelijmd zit op je tanden en kiezen. Dit soort beugels heet “vaste apparatuur” en deze kun je dus niet zelf uitdoen. 
De vaste beugel bestaat uit op je tanden geplakte slotjes (brackets) met een veerkrachtige draad (boog) er door. De boog is aan de brackets vastgemaakt met kleine elastiekjes. Om de achterste kiezen zitten meestal metalen bandjes met een slotje erop. Vaak zul je bij een vaste beugel nog een buitenbeugel of elastieken van je onder- naar je bovenkaak moeten dragen.

Een beugel die bij jou past!

Slotjes zijn tegenwoordig te verkrijgen in allerlei verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor de standaard zilverkleurige slotjes of een kleur kiezen die bij je ogen past. Zelfs een goudkleurige beugel is mogelijk, en het zal je nog verbazen hoe leuk dat staat! En wil je liever niet zo opvallen met je beugel, dan kun je ook kiezen voor transparante slotjes. Keuze genoeg dus!

SureSmile

De revolutionaire aligners van SureSmile zijn op maat gemaakte bitjes van speciaal doorzichtig materiaal die je over je tanden heen schuift. Deze techniek is in de Verenigde Staten ontwikkeld en sinds enkele tijd bieden wij deze behandelmethode aan. Een SureSmile behandeling heeft veel voordelen. Het is een beugel die je bijna niet ziet, maar wel heel goed werkt. En omdat de aligner uitneembaar is, vormt deze ook geen belemmering bij bijvoorbeeld eten, sporten en poetsen. De behandeling is ongeveer net zo duur als een normale beugel maar helaas wel wat minder geschikt voor kinderen.

Ik wil graag een afspraak met
de praktijk maken.