Snel terecht bij spoed. Wel zo prettig!

Kleine ongemakken of problemen met de beugel zijn heel vaak gemakkelijk zelf op te lossen. Dit is met name handig tijdens bijvoorbeeld vakanties of in het weekend. Onderaan deze pagina vind je een aantal tips. Mocht het hier niet mee lukken kan je ons ook altijd bellen.

Als er iets kapot is aan de beugel laat het dan meteen telefonisch weten op ons praktijknummer 073 – 641 83 45. In overleg met onze receptioniste wordt er dan een passende afspraak gemaakt.

Buiten openingstijden en in het weekend
In geval van zeer ernstige pijnklachten kan contact worden opgenomen met tandartsenpost Eindhoven,  telefoonnummer 040-3111915 of met tandartsenpost Brabant  (Goirle), telefoonnummer 013-2225000. De dienst is niet bedoeld voor reparaties van kapotte beugels of losse spalken. LET  OP! Er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de dienst.

Indien de beugel stuk gaat in het weekend en er geen pijnklachten zijn, bel dan na het weekend even op om een afspraak te maken om de beugel te laten repareren.

openingstijden

De praktijk is van maandag tot en met donderdag geopend voor behandeling. Op vrijdag houden we ons vooral bezig met beugels verwijderen en kleine reparaties.

De telefonische bereikbaarheid is:
op maandag t/m donderdag:
8:15 – 12:00 uur en van 13.00 – 16.30 uur

op vrijdag:
8:15 – 12.00 uur en van 12:30 – 15.00 uur

 

Bij spoed belt u de praktijk
op 073 – 641 83 45

Last van je beugel?

Probeer deze tips om het probleem te verzachten, en bel de praktijk voor een afspraak!

Er prikt een draad in de wang
Vaak is het mogelijk op met een nagelknippertje of tangetje een stukje van de draad af te knippen. Lukt dit niet, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak.

Er zit een slotje (bracket) los
Als het niet erg stoort kun je deze laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het losse slotje wel stoort, doe er dan was op en bel voor een afspraak.

Er zit een elastiekje los
Knip alles wat stoort of los zit er af en bel voor een afspraak.

Er is een band om een kies los
Heb je er geen last van, bel dan voor een afspraak. Zit aan dat bandje een buitenbeugel, laat dan de buitenbeugel uit en bel voor een afspraak. Gooi een los bandje nooit weg!

De uitneembare beugel drukt op het tandvlees
De beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.

Ik wil graag een afspraak met de praktijk maken.